Activistes sahrauís fan una gira d’incidència política a Catalunya

Reconeguts activistes sahrauís s’han reunit durant la darrera setmana amb els responsables de cooperació de les institucions públiques catalanes més importants. Aquesta gira d’incidència política ha estat organitzat per la Federació ACAPS, NOVACT i el Servei Civil Internacional, les dos últimes organitzacions de justícia global impulsores de projectes de cooperació al Sàhara Occidental. En ella han participat Jadiyatu El Mohtar, Presidenta de la Unió Nacional de Dones Sahrauís, Hassanna Aalia, activista sahrauí dels Territoris Ocupats exiliat a l’estat espanyol i representants de les organitzacions civils impulsores de la gira.

Reunió a Santa perpètua amb el regidor de cooperació Sergi Hernández

L’objectiu d’aquesta gira ha sigut enfortir els vincles entre el poble sahrauí i els responsables polítics de les institucions públiques catalanes interessades en cooperar amb el Sàhara Occidental. Així mateix es va celebrar, dijous 8 de novembre, un acte públic a Barcelona on l’activista Jadiyetu El-Mohtar va explicar els assistents en quin punt es troba la lluita per defensar els recursos naturals i la sobirania sahrauí davant l’espoli marroquí i l’Acord de pesca entre la Unió Europea i el Marroc.

Trobades amb els responsables polítics per enfortir la cooperació amb el Sàhara

Durant la setmana passada s’han celebrat diverses reunions on les organitzacions civils a dalt esmentades han aprofitat per explicar als polítics catalans en quin punt es troben els projectes de cooperació que ja estan en marxa i parlar de properes accions en el marc de la cooperació catalana. 

Entre les trobades més destacades hi són la reunió celebrada dimarts 6 amb el director de l’Agència Catalana de Cooperació, Manel Vila, qui va reconèixer la importància de establir el Sàhara Occidental com una zona preferent per impulsar programes de cooperació. 

Acte de sensibilització amb Jadiyatu El Mohtar i Jordi Oriola, director del documental «Fusells o Pintades» 

Així mateix els activistes es van reunir amb David Llistar, director de justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona, el qual va confessar la necessitat de consolidar el Sàhara Occidental com una línia de treball quant a la cooperació local. Durant el mateix dia, dimecres 7, la comitiva sahrauí acompanyada de representants de les organitzacions civils es van trobar amb Guadalupe Moreno, directora de l’oficina de cooperació de la Diputació de Barcelona, impulsora d’alguns dels projectes de cooperació amb el poble sahrauí basats en la defensa dels Drets Humans. Al dia següent es va realitzar una trobada amb David Minoves, del Fons Català de Cooperació, que ha sigut finançador de projectes de cooperació i sensibilització del conflicte del Sàhara mitjançant subvencions aportades per diferents municipis.

Recepció oficial a l’Ajuntament del Masnou

En aquesta línia destaquen també les converses entre la comitiva pro-sahrauí i responsables polítics d’ajuntaments catalans com ara el de Mataró, el de El Masnou o el de Sant Cugat del Vallés, tots plegats molt compromesos amb la causa sahrauí. Per últim es va fer una trobada amb els representants locals de Santa Perpètua de Mogoda, interessats en enfortir els projectes de cooperació amb el Sàhara.

Deja un comentario