Alliberats dos presos polítics sahrauís

Dissabte 2 de juny van ser posats en llibertat els presos polítics sahrauís Nourdine Argoubi i Fak Jhalihenna després d’haver complert la sentència imposada el 2016. Els dos presos estaven detinguts a la presó de Bouzakarn i van ser detinguts a causa de la seva contínua i persistent lluita pacífica per l’autodeterminació del Sàhara Occidental.

Durant el període de detenció van ser víctimes de tortura, maltractaments, negligència mèdica i obligats a estar en una cel·la amb altres presos amb malalties infeccioses. Per tal de denunciar aquestes vulneracions de drets humans van fer denúncies a instàncies internacionals i fins i tot van emprendre vagues de fam.


Les vulneracions als Drets Fonamentals que es viuen al Marroc són conegudes internacionalment, especialment les que pateix la comunitat sahrauí. Actualment hi ha desenes de sahrauís empresonats per motius polítics als centres penitenciaris marroquins, molts d’ells en greus condicions d’habitabilitat i salut. Els activistes del grup Gdeim Izik o els joves estudiants que fan activisme als Territoris Ocupats pel Marroc són alguns dels casos més coneguts.

Deja un comentario