Alliberen a pres polític al Sàhara Ocupat

El pres polític sahrauí “Mohamed Mansour Salama Benno” va ser alliberat aquest dijous, 28 de març de 2019, després de passar un mes i cinc dies en la Presó Negra d’Al-Aaiun al Sàhara Occidental ocupat.

BENTILI.- Mohammed va ser detingut el 23 de febrer de 2019 després de la seva participació en una manifestació no violenta que es va organitzar en l’Avinguda Tan Tan a Al-Aaiun, exigint l’autodeterminació del poble sahrauí.

Mohammed Benno va ser torturat per les autoritats marroquines durant més de 72 hores a la comissaria de policia i després va ser enviat a la Presó Negra el dimarts dia 27 de febrer de 2019.

El dimecres 06 de març de 2019 va ser presentat davant el Tribunal de Primera Instància d’Al-Aaiun, on va ser condemnat a dos mesos de presó en represàlia pel seu activisme i opinió política.

Mohammed Benno va ser presentat al Tribunal d’apel·lació d’Al-Aaiun i alliberat, disminuint la sentència que havia rebut en el tribunal de primera instància.

La condemna no es va basar en cap crim comès, cap prova va ser presentada sobre qualsevol crim comès i els tribunals van confiar només en els documents de la policia, elaborats durant i després de la tortura de Mohamed Mansour Salama Benno.

Cap recerca sobre la Tortura soferta per Benno va ser duta a terme pel sistema judicial marroquí.

Aquest procediment evidencia, una vegada més, la falta d’independència judicial dels jutges marroquins en relació amb els sahrauís.

Deja un comentario