El Front Polisario denuncia la importació d’arena sahrauí a l’Estat espanyol

El Front POLISARIO través de la seva Delegació a Lanzarote va denunciar aquest dijous en la Guàrdia Civil i en la Delegació del Govern de Lanzarote un nou desembarcament de sorra procedent del Sàhara Occidental.

Lanzarote (Illes Canàries),02 de maig de 2019 (SPS)-. En una nota de premsa donada a conèixer aquest dijous, el Front POLISARIO recorda que en sengles decisions del tribunal de Justícia Europea ha quedat clar que el Sàhara Occidental i el Marroc són territoris diferents i separats, el Marroc no té sobirania sobre el Sàhara Occidental, per tant qualsevol explotació dels recursos naturals sense el consentiment del poble sahrauí a través del seu únic i legitimo representant, el Front POLISARIO, es considera il·legal i una violació del dret internacional.

Aquesta no és la primera vegada que un vaixell que transporta sorra sahrauí desembarqui a les illes. El Front POLISARIO ja havia denunciat en repetides ocasions el robatori de sorra sahrauí.

Nota de premsa de la Delegació el POLISARIO:

En la nit del passat 30 d’abril de 2019, va arribar al Port dels Marbres d’Escull de Lanzarote el vaixell de bandera panamenya Deimos, amb matrícula IMO 8500898, amb un carregament provinent d’Al-Aaiun, en territoris ocupats pel Marroc al Sàhara Occidental, amb escala prèvia en Port del Rosari Fuerteventura.

Desconeixem qui és l’importador d’aquesta càrrega i a quins usos finals està destinada.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha deixat absolutament clar a través de tres sentències ( 21 de desembre de 2016, 27 de febrer de 2018 i 19 de juliol de 2018) que el Sàhara Occidental i el Marroc són territoris diferents i separats, que la presència del Marroc al Sàhara Occidental és sol com a potència ocupant pel que no pot explotar els recursos d’aquest territori i que qui ha d’autoritzar l’explotació d’aquests recursos és el representant del poble Sahrauí, El Front Polisario.

No consta que qui vulgui que sigui l’importador compti amb l’expressa autorització del Front Polisario perquè es procedeixi al tràfic amb mercaderies provinents del Sàhara Occidental.

Habitualment, el navili que denunciem sol transportar irregularment sorra des del Sàhara Occidental. Comprovem avui que tal càrrega és de sorra sahrauí provinent del port d’Al-Aaiun i que la seva descàrrega es farà també avui dia 2 de maig en aquest Moll dels Marbres. És pel que la comunitat sahrauí a Lanzarote i els amig@s i simpatitzants de la causa sahrauí estan concentrats en aquest moll i han denunciat davant les autoritats pertinents aquest acte.

Deja un comentario