El Marroc viola els drets dels presos polítics sahrauís

Mohamed Tahlil, en vaga de fam des del 3 de desembre, està en règim d’aïllament

La família de Sidahmed Lemjeyid no va poder visitar-lo per tercer cop consecutiu sense cap mena de justificació

Les condicions en què es troben els presos polítics sahrauís a les presons marroquines són ben conegudes: manca de salubritat, manca d’atenció mèdica, tortura psicològica i física continuada i violació dels drets com la comunicació amb l’exterior, entre d’altres. Dos exemples en són tant el Mohamed Tahlil com en Sidahmed Lemjeyid, tots dos sahrauís empresonats per la seva lluita política en presons marroquines.

Mohamed Tahlil, una vaga de fam silenciada a la força

La lliga per la Protecció dels Presos Polítics Sahrauís a les Presons Marroquines ha expresat la seva preocupació per les violacions dels drets elementals del pres polític Mohamed Tahlil, que està en règim d’aïllament a la presó de Bouizakaren, al sud del Marroc. L’activista sahrauí va iniciar una vaga de fam el passat 3 de desembre i es troba en un estat de salut delicat. Per aquest motiu l’organització fa una crida a les organitzacions humanitàries i pro-drets humans perquè intervinguin per salvar la vida de Mohamed Tahlil i es garantitzin els seus drets fonalmentals.

Sidahmed Lemjeyid, negat a rebre visites de familiars

L’actual president del Comité per la Protecció dels Recursos Naturals del Sàhara Occidental, va ser condemnat a cadena perpètua per participar a l’acampada Gdeim Izik l’any 2011. Aquest activista està empresonat a Ait Melloul, a centenars de kilòmetres de Al-Aaiun, on viu la seva família, a qui li suposa un gran cost de diners i temps anar fins al centre penitenciari. La seva família denuncia que per tercer cop en menys, l’administració de la presó no l’ha deixat visitar Lemjeyid sense cap mena de justificació.

Deja un comentario