Equipe Media dedica el premi Anguita Parrado als periodistes empresonats

Han citat els noms de Mohamed al-Bambary, que actualment està passant 6 anys a la presó i Bachir Khadda que està passant 20 anys per les seves activitats en Equipi Mitjana

cordopolis.es.- Dos periodistes de l’agència de premsa Equipe Media, creada en 2009  al Sahara Occidental, han rebut aquest diumenge el XII Premi de Periodisme Julio Anguita Parrado, que lliura el Sindicat de Periodistes d’Andalusia, i que els guardonats han dedicat als seus companys que “s’enfronten a assetjament, arrestos i empresonaments per part de les autoritats marroquines”.

Més concretament han citat els noms de Mohamed al-Bambary, que actualment està passant 6 anys a la presó i Bachir Khadda que està passant 20 anys per les seves activitats en Equipi Mitjana. Des de la seva creació, han denunciat, els membres d’Equipe Media, que són tots voluntaris, s’enfronten a les autoritats marroquines.

“Les barreres al treball d’Equipe Media per la policia o les autoritats ocupants van començar en 2009, poc després de la seva creació, i es van intensificar a l’octubre de 2010, la data de la posada en marxa del campament Kdeim Izik”, han relatat els premiats, que han afegit que, “malgrat totes les formes de repressió i intimidació perpetrades per les autoritats ocupants”, ells continuen treballant per a “proporcionar una fotografia objectiva dels fets que tenen lloc en els territoris ocupats del Sahara occidental i en la part sahrauí del sud del Marroc”.

Malgrat les travetes, Equipe Media s’ha convertit “en una font d’informació reconeguda per la seva fiabilitat i qualitat, no només pel poble sahrauí, sinó també per la resta del món”, al mateix temps que ha millorat el rang de temes que cobrim, l’abast de la informació i la qualitat del treball d’informació, i s’ha facilitat “l’accés de molts periodistes estrangers al Sahara occidental”, catalogat com “l’última colònia d’Àfrica”.

“Alguns han aconseguit dur a terme la seva difícil labor amb professionalitat i sensibilitat mentre que uns altres han estat deportats o expulsats per les autoritats ocupants marroquins”, han lamentat els premiats, que han considerat un honor recollir el premi que porta el nom de Julio Anguita Parrado, “que va donar la seva vida per a revelar la veritat a l’opinió pública internacional i va trencar tots els bloquejos imposats als periodistes i activistes dels mitjans”.

Per part seva, el pare del periodista, el exalcalde d’IU, Julio Anguita, ha reconegut que “el Regne d’Espanya té un problema” amb el territori ocupat, i ha denunciat: “No sabem res del que està passant aquí”. “La vostra causa és la meva”, ha dit Anguita dirigint-se als membres d’Equipe Media. En l’acte s’ha llegit també un text d’agraïment i felicitació als premiats de la Lliga de Periodistes Sahrauís

Deja un comentario