Estudiant sahrauí brutalment assassinat a una universitat del Marroc

Badri era activista en defensa del dret d'autodeterminació del Sàhara Occidental i dels estudiants sahrauís

Al-Aaiun ocupat. (INFORMA EQUIPE MEDIA) El dissabte 19 de maig un estudiant sahrauí va ser brutalment assassinat a la facultat de lletres de la Universitat d’Agadir.

Segons les fonts d’Equipe Media a la universitat, es tracta de Abderahim Badri, de 24 anys. Va ser apunyalat per desenes de persones amb ganxos i ganivets. El fet va ocórrer a l’entrada de la facultat. La víctima no va rebre atenció mèdica durant el temps que va romandre allí, moribund.

El Col·lectiu d’Estudiants Sahrauís acusa a un grup d’estudiants berbers que van ser impulsats per les autoritats marroquines a frenar l’activisme estudiantil. Es van estar passejant des d’ahir amb el cap cobert i portant armes blanques que quedaven ben visibles per la seva grandària, entre 30 i 40 cms, sense que la policia fes res al respecte.

Les fonts d’Equipe Media afegeixen que la raó de l’assassinat és una venjança contra Badri a causa del seu activisme polític. Sobretot pel rol que va prendre durant l’organització de l’últim aniversari de la creació del Front Polisario el passat 10 de maig.

Badri era un dels estudiants més actius en la Defensa dels Drets dels estudiants sahrauís i del dret a l’autodeterminació del Sàhara Occidental. Organitzava activitats a la Universitat com eren els aniversaris de la RASD, els actes de solidaritat amb la intifada en els TTOO i amb els presos polítics sahrauís.

Equipe Media interpreta que aquest assassinat és el fruit de la malvolença sembrada pel govern del Marroc entre la població estudiantil contra el poble del Sàhara Occidental. Segons els estudiants sahrauís El propi ministre d’Educació marroquina alimenta l’odi i fa pocs dies, en un dels exàmens, el tema era » Les milícies del Polisario i la seva suposada relació amb Iran». Volen inculcar en els marroquins la idea que el Poble Sahrauí i el seu representant són criminals.

Els estudiants sahrauís exigeixen a l’ONU la protecció del poble sahrauí davant la salvatge repressió marroquina.

Deja un comentario