Sàhara Dempeus per un 2018 més just i combatiu

Des de Sàhara Dempeus us desitgem un 2018 feliç, just i combatiu.

L’any 2017 va ser un any de lluita però també de molt patiment per al poble sahrauí. El Marroc es va tornar a evidenciar com a un estat dictatorial, sentenciant a 19 lluitadors de Gdeim Izik a penes de cadena perpètua, 30 i 24 anys de presó. El poble sahrauí, però, continua mostrant-nos la seva dignitat i la seva rebel·lia, i segueix lluitant amb el cap ben alt.

Aviat farà 43 anys que el poble sahrauí viu per una banda condemnat a l’exili, habitant a l’hostilitat del desert Algerià en els campaments de refugiats. Per una altra banda, viu també condemnat a la quotidiana repressió del Marroc, que encara avui ostenta el control dels territoris sahrauís que van ser ocupats l’any 1975. Aquesta injusta situació, es combat dia a dia des d’els nuclis de resistència que hi ha a una banda i l’altra del mur de la vergonya, però també mitjançant la xarxa de persones i col·lectius solidaris que s’estenen arreu el món.

Com a joves catalans, treballem cada dia per construir una societat més justa, democràtica i participativa i creiem fermament en la convicció que per això la joventut ha de tenir un paper actiu. Nosaltres no ens conformem amb canviar la nostra ciutat i el nostre país, som molt conscients de les innombrables injustícies que ocorren al món, i de la responsabilitat directa que té tant Europa com els països occidentals del primer món.

Per això decidim organitzar-nos, perquè creiem en la solidaritat internacional entre pobles i perquè volem que la veu dels pobles oprimits s’escolti, retroni, incomodi i transgredeixi els discursos del progrés, de la falsa pau social i de la democràcia corrupta que envaeixen l’imaginari del primer món. Mentre hi hagi pobles oprimits, mentre no es respectin els drets humans fonamentals, mentre els interessos econòmics estiguin per sobre dels interessos de les persones, no hi haurà treva, seguirem organitzant-nos al costat del poble sahrauí.

Des de Catalunya, sabem l’enorme responsabilitat que té l’estat espanyol enfront del conflicte del Sàhara Occidental. Per això oferim la nostra sincera solidaritat i predisposició per acompanya el Sàhara Occidental en aquesta batalla per aconseguir la celebració d’un referèndum d’autodeterminació i garantir el compliment dels drets humans als territoris sahrauís.

Sàhara Dempeus és un espai de coordinació entre moviments socials, col·lectius, organitzacions i persones joves que ens organitzem per fer activisme en solidaritat amb la lluita del poble sahrauí. Els nostres objectius són augmentar el nombre d’activistes pro-sahrauís, trencar el silenci mediàtic a través de campanyes comunicatives, construir un espai virtual de lluita on qualsevol persona i entitat pugui participar i impulsar campanyes i mobilitzacions que denunciïn la vulneració de drets fonamentals en el Sàhara i facin visible el conflicte que està vivint.

Així dons, us convidem a sumar-vos a Sàhara Dempeus i a acompanyar al poble sahrauí en la seva lluita per l’autodeterminació. I us desitgem un any 2018 ple de lluita, justícia i combativitat!

Visca el Sàhara Lliure!

Deja un comentario