Continuen els judicis contra els lluitadors de Gdeim Izik

Gdeim Izik va ser el primer campament per la dignitat al nord d’Àfrica, i segons alguns analistes polítics com Noam Chomsky, el detonant de la primavera àrab.

L’octubre del 2010, més de 20mil sahrauís van acampar al mig del desert alçant la protesta pacífica més massiva des de l’any 1991. Lluitaven per aconseguir millors condicions de vida pel dret d’autodeterminació del poble sahrauí. El 8 de novembre del mateix any, la policia marroquina va desallotjar el campament amb gasos lacrimògens, canyons d’aigua i molta violència, acció que va ser contestada amb protestes arreu barris i ciutats dels Territoris Ocupats.

Durant les protestes, va haver-hi una forta repressió, causant morts, ferits i persones detingudes. D’elles, 24 encara estan immerses en un procés judicial iniciat per comandaments militars i se’ls hi està demanant entre 20 anys de presó i cadena perpètua. Actualment, el Tribunal Suprem del Marroc va dictaminar que no hi havia proves suficients, i actualment estan sent jutjades pel Tribunal d’Apel·lació de Salé.

Observadores internacionals i periodistes de tot el món estan presents durant el judici per garantir el compliment dels drets humans. La setmana del 8 de maig continuen les vistes. No deixem soles a les nostres companyes, fem-lis ressó!

Solidaritzat amb les preses de Gdeim Izic! Fes ressó a les xarxes socials! #GdeimIzic #CridemPelSàhara

Deja un comentario