Horst Koehler busca la pau enmig d'un clima de repressió

Augmenta la repressió als Territoris Ocupats davant la visita de l’enviat de l’ONU

Mentre l’enviat especial de l’ONU, Horst Koehler, es reuneix amb els representants del Front Polisario als Campaments de Refugiats Sahrauís, la repressió contra la població sahrauí dels Territoris Ocupats pel Marroc augmenta.

Diversos mitjans de comunicació han denunciat una escalada de tensió i repressió cap a la població civil sahrauí que viu a Al-Aaiun i Smara, als Territoris Ocupats de l’altra banda del mur de la vergonya. Equipe Media, mitjà de contra-informació sahrauí,denuncia que des del dijous 21 de juny la policia marroquina ha escorcollat cinc llars d’Al-Aaiun, i s’han pogut detindre fins a 60 persones sahrauís entre les ciutats d’Al-Aaiun i Smara.

Aquesta escalada repressiva s’associa a la imminent arribada de Horst Koehler, ex-president d’Alemanya i actual enviat personal del Secretari General de les Nacions Unides, als Territoris Ocupats. L’objectiu de l’enviat personal de la MINURSO, que actualment es troba als campaments de refugiats, és reunir-se amb totes les parts: El Front Polisario, Rabat i la Minurso amb la intenció de pressionar-les per tal de reprendre les negociacions de pau.

Deja un comentario