Un informe de l'ODHE i @993responsable denuncia que empreses turístiques i de transport operen a Territoris Ocupats

IVECO i www.visitmorocco.com operen als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental

L’Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània (ODHE) i la Campanya ciutadana pel respecte dels Drets Humans a la compra pública han publicat un informe on es denuncia com empreses turístiques i de transports operen de forma il·legal a territoris ocupats del Sàhara Occidental i Palestina.

En aquest informe, dedicat al sector del turisme i el transport, es denuncia l’agència turística estatal marroquina www.visitmorocco.com per oferir paquets turístics per visitar les platges de Dakhla, situades als Territoris Ocupats pel Marroc però que pertanyen, segons la legalitat internacional, al Sàhara Occidental. La web informa que Dakhla es troba al sud del Marroc i que les seves costes són les més boniques de tot el país. «Aquesta informació enganyosa amaga situacions de greus vulneracions de drets humans, on els promotors turístics obtenen grans beneficis econòmics expropiant recursos de les poblacions indígenes sense la seva autorització», detalla la publicació.

La publicació de ODHE també denuncia esdeveniments com Rally Paris-Dakar, que durant dècades s’organitzava entre França i el Senegal, creuant punts de la geografia del Sàhara Occidental. Fa pocs mesos el Front Polisario, legítim representant del poble sahrauí, va denunciar l’acte esportiu «African Eco Race» entre Mònaco i Dakar, amb etapes en els Territoris Ocupats Sahrauís. «De fet l’acte va ser organitzat entre les organitzacions i les autoritats marroquines, sota la supervisió de la Missió de Nacions Unides, però sense involucrar les autoritats sahrauís», explica l’informe. Empreses que han obtingut adjudicacions públiques a l’Estat espanyol, com IVECO España, han participat en aquest esdeveniment esportiu per promocionar els seus vehicles.

Deja un comentario