La defensora de DDHH Aminetu Haidar agredida per la policia marroquina

ECSaharaui. Mitjançant una trucada telefònica realitzada per part d’aquest mitjà (ECS) amb l’activista Sahrauí de drets humans, Aminatu Haidar ens va assegurar que tant ella com altres activistes han sofert una brutal pallissa per part de les forces d’ocupació Marroquines.

L’activista relata que mentre es dirigien a una reunió al domicili de l’activista Gàl·lia Djimi i el seu marit, l’activista Dafa Ahmedbaba, per a valorar els resultats del quinzè congrés del Front Polisario, es van veure envoltats per vehicles de la policia marroquina i posteriorment vexats, insultats i agredits fisicamente per part d’aquests. Al costat de l’activista Aminetu Haidar es trobaven els activistes Sidi Mohamed Dadach, Bachir Lejfauni i l’activista Hadiha Zreguinat entre d’altres.

Aminetu assegura que l’habitatge de l’activista Gàl·lia Djimi va ser assetjat per les forces d’ocupació marroquines prohibint l’accés a qualsevol persona que s’acostés i agredint als qui van poder accedir. També afirma que ella es va enfrontar als oficials de policia marroquí que l’estaven agredint, afirmant-los que poden seguir amb la seva vergonyosa ocupació al Sàhara Occidental i la seva violació i intimidació constant als Sahrauís però que això no farà que desaparegui la seva lluita ni la seva causa.

Haidar assegura que aquest tipus d’accions només reforça la seva voluntat de seguir en la lluita pels drets del poble sahrauí i deixa en evidència la il·legalitat de l’ocupació marroquina i les seves vergonyoses accions contra la població Sahrauí.

Deja un comentario