sahara

La policia marroquí expulsa un fotògraf català del Sàhara Occidental

La repressió al dret a la informació és sistemàtica als territoris ocupats pel Marroc

Sàhara Press Service 11/02/2017 i Equipe Media L’ocupació marroquina ha continuat expulsant a periodistes i observadors internacionals dins de la seva sistemàtica campanya d’evitar que es denunciï la situació a les Zones Ocupades del Sàhara Occidental.

El passat nou de febrer i en flagrant violació del dret internacional, la policia marroquina va expulsar del Sàhara Occidental al fotògraf català Bernat Millet. El català es trobava amb quatre membres d’Equipe Media, un col·lectiu de periodistes i activistes sahrauís, que també van ser detinguts juntament amb Millet.

En declaracions des de la ciutat marroquina d’Agadir,difoses per EFE, Millet va dir que la policia
marroquina el va retenir a la nit durant tres hores a una garita d’Al-Aaiun. El fotògraf tenia intenció de prendre fotos per muntar posteriorment un documental sobre la vida dels sahrauís.

Millet, un barceloní de 30 anys i fotògraf freelance, segons la mateixa font ,va entrar a Al-Aaiun per carretera la tarda del dimecres amb tota normalitat, però més tard, després de reunir-se amb un grup d’activistes sahrauís , va ser detingut, interrogat i expulsat del Sàhara.

En declaracions difoses en el seu compte de facebook, el periodista va dir que només volia constatar la situació que viuen els sahrauís sota l’ocupació marroquina i va subratllar que no serà ni el primer ni el darrer dels professionals “que estan intentant fer el seu treball amb el dret a la
llibertat de expressió que està sent reprimit per part del govern i la policia marroquines.

Per la seva banda, Equipe Media fa una crida a totes les organitzacions per trencar el bloqueig imposat al Sàhara Occidental per part de la monarquia marroquina i així obligar al règim alauita a respectar els convenis internacionals sobre la protecció als periodistes.

Deja un comentario