L’informe «Els tentacles de l’ocupació» arriba a Ginebra

Avui 26 de juny, Ginebra ha donat cabuda a una sessió de denúncia contra l’opressió marroquina envers el poble sahrauí. Durant l’acte s’han presentat diversos informes de denúncia, entre ells l’estudi «Els Tentacles de l’Ocupació», sobre pesca en aigües sahrauís, desenvolupat des de Catalunya per la Federació Acaps, l’Institut Internacional per a l’Acció No Violenta (NOVACT) i l’Observatori de Drets i Empreses del Mediterrani. En la presentació també han participat; el ministre sahrauí per a Europa. L’informe ha sigut presentat per Mahfut Mohamed Lamin Bechri, membre de NOVACT.

Així mateix, s’han presentat els informes «Una escletxa al mur» i el curtmetratge «Un forat al mur», els dos, documents de denuncia contra les vulneracions dels drets econòmics, socials i culturals de la població que viu als territoris sahrauís sota ocupació marroquina. Les dues peces s’han presentat per l’alcaldessa de Vitoria, l’Associació d’Amics i Amigues de la RASD a Àlaba i l’Equipe Media.

A l’esdeveniment han estat presents països com Algèria, Angola, Botoswana, Cuba, Nicaragua, Sud-àfrica, Timor de l’Est, Veneçuela, Zimbàbue, Espanya i Suïssa.

Deja un comentario