SOLIDARITAT AMB LA VAGA DE FAM DE CLAUDE MANGIN-ASFARI, ESPOSA D’UN PRESONER POLÍTIC DE GDEIM IZIK

La Sra. Claude Mangin-Asfari està en vaga de fam des del 18 d’abril i exigeix al Marroc poder visitar al seu marit a la presó.

La Federació ACAPS  i Sàhara Dempeus manifestem la nostra solidaritat amb la Sra. Claude Mangin-Asfari, membre de l’Associació d’amics de la República Àrab Sahrauí Democràtica a França i esposa d’un dels presoners polítics sahrauís del grup de Gdeim Izik.

Així mateix, entenem i donem suport a la vaga de fam indefinida iniciada el dimecres 18 d’abril de 2018, en motiu de la seva expulsió del Marroc quan anava a visitar al seu marit, el Sr. Naama Asfari. el Marroc fa 21 mesos que prohibeix que la Sra. Claude Mangin- Asfari visiti al seu marit.

El Sr. Naama Asfari és pres polític sahrauí, condemnat a 30 anys de presó, pel seu activisme pacífic en la lluita per la independència del Sàhara Occidental. Ha rebut el premi de Drets Humans concedit per la Fundació ACAT per a la Dignitat humana al gener. El Comitè contra la Tortura de l’ONU a Ginebra va condemnar al Marroc per primera vegada per tortures a Naama Asfari al desembre de 2016.

Manifestem el nostre agraïment al suport que l’Ajuntament de Ivry sud Seine ofereix a la Sra. Claude Mangin-Asfari en la seva vaga de fam, protesta que cessarà quan se la autoritzi a veure de nou al seu marit a la presó.

Denunciem l’incompliment de la legalitat internacional per part del Govern marroquí, en impedir que Claude Mangin visiti al seu espòs, el pres polític Naama Asfari.

Exigim que el Regne del Marroc autoritzi la visita de la Sra. Claude Mangin-Asfari al seu marit.

Denunciem les condicions infrahumanes, la vulneració de la Declaració Universal de Drets Humans, que sofreixen els presos polítics sahrauís, que s’agreugen en no poder tenir contacte amb els seus familiars i els seus advocats.

Exigim al regne del Marroc la llibertat de tots els presos polítics sahrauís, inclòs el Grup de Gdeim Izik, condemnats per un tribunal militar marroquí, així com demanem la protecció dels drets fonamentals del poble sahrauí, d’establir un mecanisme internacional de seguiment dels drets humans al Sàhara Occidental i recolzar una solució del conflicte basada en l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, com estableixen nombroses resolucions de les Nacions Unides.

Barcelona, 26 d’abril de 2018

 

Deja un comentario