Manifestació al Marroc en solidaritat a les estudiants sahrauís represaliades

EQUIPE MEDIA- Diumenge les estudiants sahrauís van organitzar una manifestació en suport a les dures condemnes que el règim d’ocupació marroquí va sentenciar al estudiants sahrauís represaliats. En declaracions a Equipe Media, un dels estudiants que va participar a la mobilització va dir que «la manifestació es considera una de les més grans que s’han organitzat durant els darrers anys, on han participat centenars d’estudiants». El jove afegeix que «la manifestació va anar des d’el barri universitari fins a la plaça Alwid». Entre d’altres coses, el jove va explicar que els objectius principals de la manifestació eren donar suport als presos polítics, mostrar la unió del poble sahrauí i reiterar el seu compromís amb el representant legítim que és el Front Polisario.

El corresponsal de Equipe Media informa que les manifestants van portar espelmes a les mans i cantaven l’himne nacional de la República Àrab Sahrauí Democràtica. Portaven també pancartes on es mostrava el suport a les estudiants sahrauís detingudes, però també a la resta de presos polítics. Així es van denunciar les sentències dictades pel Tribunal de Marrakech, que segons aquest mitjà, tenen la intenció de frenar el moviment estudiantil. 

Al acabar la manifestació les manifestants van organitzar un cercle on algunes persones van fer intervencions. «Encara que l’estat marroquí ens hagi detingut, no podran frenar els nostres principis», deia una d’elles. Les estudiants tenen la esperança de debatre amb els col·lectius estudiantils del Marroc els respecte del dret del poble sahrauí a l’autodeterminació. 

Les estudiants continuaran amb la lluita i l’activisme tot i la revenja que el règim d’ocupació marroquí està exercint sistemàticament sobre el moviment estudiantil.

Condemnes de fins a 10 anys de presó

El Tribunal d’Apel·lacions va condemnar amb sentències elevades a 18 estudiants sahrauís, en el marc de la dura repressió que es viu als territoris del Sàhara Occidental ocupats pel Marroc. Els cinc estudiants AbdElmoula El Hafidi, Aziz Elouahidi, Elbar Kentaoui, Mohamed Dadda i Mohamed Zaakok van ser condemnats a 10 anys de presó, mentre onze estudiants més han estat condemnats a 3 anys de presó cada un.

Deja un comentario