Neix l’Associació Juvenil Sàhara Dempeus

L’entitat pretén ser el catalitzador del jovent català que lluita per la independència del poble Sahrauí i el reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

El naixement d’aquesta entitat és fruit de tres anys de treball en el grup de treball del Sàhara Occidental del Consell de la Joventut de Barcelona.

El dimecres 27 de juny es va celebrar l’assemblea fundacional de l’entitat a l’Espai Jove la Fontana on es van aprobar els estatuts, es van validar les línies estratègiques de l’organització i es van escollir les persones que formaran part de la junta.

L’associació es defineix com una «entitat juvenil catalana solidària amb el poble sahrauí que treballa per sensibilitzar la societat catalana, incidir políticament en el procés d’autodeterminació del Sàhara Occidental i potenciar el moviment juvenil pro-sahrauí mitjançant la coordinació i col·laboració amb altres entitats».

Amb un objectiu clar de potenciar el moviment solidari amb poble Sahrauí a Catalunya, Sàhara Dempeus treballarà en xarxa amb la resta d’agents del moviment pro-sahrauí i del teixit associatiu juvenil de Catalunya. Les seves línies estratègiques es basen en fomentar la sensibilització de la societat catalana envers el conflicte sahrauí mitjançant accions als carrers i campanyes mediàtiques i enfortir els vincles entre la societat civil sahrauí i la catalana mitjançant projectes a Catalunya i al Sàhara Occidental.

«El jovent sempre és agent imprescindible en els canvis socials i polítics. El seu protagonisme és la clau per la resolució dels conflictes. Des de Sàhara Dempeus volem ser partícips en la resolució del conflicte del Sàhara Occidental, volem ajudar a la població Sahrauí en el seu camí cap a la llibertat, que acabarà amb el retorn a la seva terra».

La nova associació treballa de la mà amb entitats com la Federació d’Associacions Amigues del Poble Sahrauí, el Consell de Joventut de Barcelona, el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, el Servei Civil Internacional, NOVACT, Zaura i múltiples caus i esplais de l’area metropolitana de Barcelona. Durant el darrer any ha impulsat campanyes com #CridemPelSàhara i events com la Setmana Pel Sàhara al barri de Sant Antoni o el festival musical Desperta pel Sàhara, al barri del Clot. Així mateix ha desenvolupat projectes de cooperació als campaments de refugiats sahrauís.

Deja un comentario