Octubre decisiu per reactivar negociacions de pau entre el Front Polisario i el Marroc

Horst Kholer, enviat especial al Sàhara Occidental de l’ONU intenta reactivar les negociacions de pau entre el Front Polisario i el Marroc i el Consell de seguretat de la ONU decidirà durant aquest mes si es renova el mandat de la MINURSO. 

El Secretari General de Nacions Unides, Antonio Guterres, va presentar ahir una còpia del seu nou informe trimestral al voltant de la situació al Sàhara Occidental al Consell de Seguretat. Amb aquest informe el Consell de Seguretat estudiarà i votarà la nova resolució que prorroga o no el mandat de la MINURSO al Sàhara Occidental Ocupat. Durant les properes setmanes el Consell de Seguretat es pronunciarà al voltant d’una resolució que prorrogue la estància de la MINURSO al Sàhara Occidental ocupat. Cal recordar que el Consell de Seguretat de l’ONU va acordar el 27 d’abril passat donar un espai de sis mesos a les dues parts del conflicte per reobrir les negociacions amb l’objectiu d’avançar cap a una solució «realista» i «viable».

Segons el Front Polisario, que va estar en converses amb Horst Kholer, l’enviat de la ONU per al Sàhara Occidental, aviat s’iniciaran nous gestos per reobrir les negociacions directes entre el Front Polisario i el Marroc a finals d’aquest any. Kohler es va reunir el passat 27 de setembre amb una delegació sahrauí encapçalada pel ministre d’Assumptes Exteriors, Mohamed Salem Uld Salek, per parlar dels darrers esdeveniments al Sàhara. La trobada es va dur a terme en el marc dels treballs de l’Assemblea General de la ONU i hi van ser presents Mhamed Jadad, coordinador sahrauí a la MINURSO; Sidi Mohamed Omar, representant del Polisario davant la ONU i David Schvake, assessor personal de Kohler.

 

Deja un comentario