Qui Som

Sàhara Dempeus és un espai de coordinació entre moviments socials, col·lectius, organitzacions i persones joves que s’organitzen per fer activisme en solidaritat amb el moviment de lluita del poble sahrauí des des Catalunya.

Els nostres objectius són augmentar el número d’activistes prosahrauís, trencar el silenci mediàtic mitjançant campanyes comunicatives; construir un espai virtual de lluita on qualsevol persona i entitat hi pugui participar, i a la llarga, si es veu necessari, ens puguem coordinar per impulsar campanyes i mobilitzacions conjuntes i ser capaços de generar un debat públic i polític sobre el conflicte sahrauí i la responsabilitat de l’Estat Espanyol davant la situació del Sàhara Occidental.

Sàhara Dempeus, sorgeix arrel el projecte LAONF i del Grup de Treball del Sàhara del Consell de Joventut de Barcelona. 

El projecte LAONF  te l’objectiu de transformar el conflicte del Sàhara Occidental enfortint la resistència no violenta entre els col·lectius i els activistes sahrauís dels Territoris Ocupats, Campaments de refugiats/des i la Diàspora i reforçant la comunicació i difusió per tal de revitalitzar el moviment pro-sahrauí a Catalunya. Aquesta iniciativa està impulsada per Federació ACAPS i hi col·laboren el Consell de Juventut de Barcelona, l’associació sahrauí NOVA i Equipe Media, un col·lectiu de periodistes sahrauí.

sahara

Col.laboradors

Federació ACAPS

Federació d’entitats catalanes, solidàries amb el poble sahrauí, amb una llarga història de treball, solidaritat i compromís amb els sahrauís.

Consell de la Joventut de Barcelona

Plataforma interassociativa que coordina i representa les principals entitats juvenils de la ciutat. El CJB defensa l’associacionisme com una eina de participació i d’acció fonamental, que cal difondre i potenciar, especialment, entre la població més jove

sahara

Consell Nacional de Juventut de Catalunya

Plataforma que aplega gairebé cent entitats juvenils de Catalunya i consells locals de joventut amb l'objectiu de promoure els interessos de la gent jove a la societat i davant els poders públics.

NOVA

Organització amb l'objectius de crear una cultura de no violència entre el jovent del desert i defendre el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí.

Equipe Media

Col·lectiu de joves videoastes compromesos en trencar el bloqueig informatiu als Territoris Ocupats pel Marroc al Sàhara Occidental.

Aquest projecte està finançat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona