Ens en anem a Lleida! Cinefòrum i ponències a La Palma

Acte de sensibilització i lluita pel Sàhara Occidental a Lleida

El proper 28 de juny, diverses entitats solidàries amb el poble sahrauí organitzaran un acte de sensibilització al voltant del conflicte del Sàhara Occidental al Centre de Recursos Juvenils La Palma. L’esdeveniment, que començarà a les 18.30h, tindrà com a eix central la projecció del documental «Fusells o Pintades, la lluita no violenta del poble sahrauí», del Jordi Oriola. A més a més, intervindran participants de projectes com Sàhara Ponent, Federació ACAPS, el projecte LAONF i Sàhara Dempeus, així com una persona d’origen sahrauí, que explicarà la realitat que s’hi viu en primera persona. L’activitat ha estat impulsada pel Consell Nacional de Joventut de Catalunya, per l’Ajuntament de Lleida i pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb l’objectiu de continuar amb la tasca de sensibilització del conflicte sahrauí i apropar els col·lectius i projectes de cooperació internacional a la societat lleidatana.

Un crit al jovent solidari

Un dels objectius d’aquesta activitat és fer arribar al jovent el conflicte que es viu al Sàhara Occidental i animar-lo a implicar-se amb projectes com Sàhara Dempeus, un espai de trobada i coordinació de joves, col·lectius i entitats que fan activisme i sensibilització per donar a conèixer la causa sahrauí. En aquesta línia, es convidarà al jovent a participar de la Guerrilla Comunicativa, un espai virtual de coordinació creat per impulsar campanyes mitjançant les xarxes socials, com per exemple la que es va llançar el passat mes de maig amb el hashtag #CridemPelSàhara. Tot plegat té com a objectiu trencar el silenci informatiu als mitjans catalans i de l’estat espanyol al voltant del conflicte sahrauí.

«Fusells o Pintades, la lluita no violenta del poble sahrauí»

Durant l’acte es projectarà el documental del Jordi Oriola, produït durant l’any 2015 en el marc del projecte LAONF i finançat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Estrenat al Festival de Cinema de Sant Sebastià i projectat a esdeveniments com el Fi Sàhara 2016 a Tindouf, a la Mostra de Cinema Cinebaix o indrets com Eslovènia, les illes Canàries i el sud de l’estat espanyol, tot just a mitjans del mes de Juny va presentar-se al 35è Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. El documental explica com el poble sahrauí compta amb un gran moviment d’activisme no violent i s’organitza des dels Territoris Ocupats tot i el control i la repressió sistemàtica que pateix per part de la policia del Marroc. Aquí podeu visitar una notícia de la projecció que es va fer al Consell de Drets Humans de la ONU.

Deja un comentario