El Marroc dispersa els presos de Gdeim Izik i els allunya de les seves famílies

Els onze presos polítics sahrauís del grup de Gdeim Izik van ser traslladats la matinada del 16 de setembre a altres presons amb l’objectiu d’allunyar-los de les seves famílies i amistats. Aquest sistema de dispersió s’ha utilitzat històricament contra els presos polítics, amb l’objectiu dels governs i dictadures de desgastar emocional i econòmicament als grups de suport dels presos, i per tant, dificultar la organització entre les persones dissidents als règims polítics.

Recordem que en el cas dels lluitadors del grup Gdeim Izik, les sentències de presó es van donar a finals d’aquest Juliol tot i la forta pressió internacional que es va fer des de tota mena d’organitzacions i associacions vinculades amb la defensa dels drets humans. Les persones condemnades van ser detingudes l’any 2012 pel govern del Marroc per haver participat al campament de la dignitat Gdeim Izik, una mobilització massiva similar al 15-M.

Dispersió dels 11 lluitadors de Gdeim Izik

  1. Presó de Tifelt 1 (prop de Meknes i Fes): El Bachir Khada, Hassan Dah, Brahim Ismaili i Cheik Banga
  2. Tifelt 2: Khouna Babeit i Toubali Abdelahi
  3. Presó de Tiflet (no confirmat si 1 o 2): Mohamed Lamin Haddi
  4. Presó Ait Melloul: Mohamed Embarek Lefkir. Mohamed Bani i Sidahmed Lemjeyid, Mohamed Tahlil
  5. Presó El Arjat: Naama Asfari
  6. Presó de Okacha, Casablanca: Abdel Jalil Laaroussi
  7. Presó de Kenitra: El Bachir Bountanguiza, Sidi Abdallahi Abbahah, Houcein Zawi, Abdallahi Lakfawni, Ahmed Sbaai i Mohamed Bourial

Deja un comentario